Herenteam Volti

Nevobo-toernooi

We begonnen zoals altijd met het warmlopen en inspelen.
Voordat de eerste wedstrijden begonnen, was er een korte herdenking voor een overleden, prominent lid van Noad en Halley. Een apart begin van de avond!!  Beide teams hadden zich teruggetrokken op deze avond uit het toernooi vanwege het sterfgeval.
De eerste wedstrijd tegen Actief gingen we gelijk fanatiek van start. We zaten gelijk goed in de wedstrijd en maakten ons eigen spel. We lieten gelijk zien wie we zijn en wat we kunnen. De eerste set wonnen we met 20-17 en de tweede set verloren we nipt met  16 tegen 17; maar het was spannend en we hebben lekker gespeeld.
We moesten gelijk weer de volgende wedstrijd spelen tegen Victoria. In deze wedstrijd lukte van alles net niet. En we speelden een beetje afwachtend en lieten de tegenstander het spel maken. Dat is voor ons meestal funest. We verloren beide sets; de eerste met 17-21 en de tweede met 15-20.
Na deze wedstrijd kregen we een wedstrijd rust. Althans voor een aantal, want Bernard moest fluiten en Harry ging tellen.
De volgende wedstrijd was weer tegen Actief. We speelden goed, maar moesten weer in het ritme komen na de koffie-pauze. We verloren beide sets, maar we gingen steeds meer ons eigen spel spelen, zodat we meer vat kregen op de wedstrijd. De setstanden waren: 13-24 en 17-21.
De laatste wedstrijd tegen Victoria was onze wedstrijd. Nu lukte alles wel en het werd voor ons een leuke pot. We hadden nog een appeltje te schillen met Victoria vanwege de verloren wedstrijd eerder op de avond. We wonnen de beide sets overtuigend en waren zeker van de consolidatie in de B-poule. De setstanden waren 21-19 en 21-16.

Bernard, Rene, Harry, Peter, Gery, Rene, Henk en ondergetekende hebben een gezellige en sportieve avond beleefd en in de kantine werd onder het genot van een drankje en een broodje bal de avond nog uitbundig geevalueerd.

Het team

Het herenteam van Volti bestaat uit een gemotiveerde groep mannen en jonge mannen (zonen van) die het leuk vinden om samen te volleyballen. We proberen iedere donderdagavond gezellig maar serieus te spelen. We beginnen altijd met een paar rondjes hardlopen om warm te worden, daarna worden er wat rek en strek oefeningen gedaan. Als iedereen los en opgewarmd is gaan we inspelen, aanval op links, aanval op rechts en als afsluiting de opslag. Met enige regelmaat doen we onder leiding van de ”trainer” speciale oefeningen; zoals duiken, blokken, de rol. Daarna delen we twee teams in en gaan spelen. Teams zijn afhankelijk van hoeveel mannen er zijn. Na het spelen zitten we in de kleedkamer met een drankje nog even na te praten.

Gemiddeld vier keer per jaar doen we mee aan de recreanten wedstrijden in Pannerden. Een selectie van mannen die kunnen en willen spelen gaan naar Pannerden om daar het beste beentje voor te zetten. Spelen tegen teams uit de regio, met een gezonde wedstrijdspanning erbij.

Hieronder een indruk hoe het er in Pannerden aan te gaat.