Damesteam Volti

Nevobo-toernooi

Afgelopen woensdag hebben de beide damesteams de sterren van de hemel gespeeld. Het eerste team, of wel de dames A zijn gepromoveerd van de D naar de C groep en de dames B van de E naar de D. In het eerste team is er gedacht aan de opdracht na de laatste ledenvergadering en zijn er wat plaatjes geschoten. Een hele toer want niet alles is even scherp in beeld gebracht.
Wij, dat zijn Trees, Joke, Anne, Willemien, Annelies, Ans en Marion hebben na het verlies van de eerste set met duidelijke overmacht de rest gewonnen. In november 2013 waren we ook gepromoveerd van de E naar de Dpoule, maar dan in een deels andere samenstelling. Helaas zijn er door ziekte en blessures wat leden in januari in de lappenmand beland. We hadden dan ook niet verwacht dat we opnieuw in de prijzen zouden vallen. Vorig jaar hebben we de prijs ( d.w.z. een tientje in een enveloppe) gedoneerd aan het lief- en leedpotje van het team. Nu vonden we dat we recht hadden op een traktatie en zitten dus aan de bitterballen. We zijn benieuwd naar wat we in maart zullen klaar spelen.

Het team

Wij zijn een recreanten dames-team van 15 dames in de leeftijd vanaf 46 jaar. We volleyballen elke woensdagavond van 21.00 – 22.15 uur in de sporthal van het Liemers College locatie Vestersbos en daarna is er gelegenheid om iets te drinken.
Ongeveer 4 keer per jaar doen we mee aan een Nevobo recreantentoernooi, waar we spelen tegen andere recreantenteams uit de regio in een bepaalde poule, waarbij je kunt promoveren of degraderen.
Dit toernooi is meestal op de woensdagavond en tot op heden spelen we in Pannerden in sporthal de Pauwengaard.
Naast het volleyballen staan ook nog andere activiteiten centraal. Een paar keer per jaar doen we wat gezelligs zoals wandelen, naar het filmhuis of uit eten.
Wij houden ervan om fanatiek te spelen maar het sociale aspect binnen de groep vinden wij ook heel belangrijk. We houden daarom ook rekening met mensen die wat minder fanatiek zijn of geblesseerd en het daardoor wat rustiger aan moeten of willen doen.
Kortom: wij zijn een reuze gezellig team met respect voor iedereen en wij hebben heel veel lol op de woensdagavond.

Het is niet alleen volleyballen bij Dames A van Volti '76. Verder wordt er ook regelmatig gewandeld en af en toe volgt een gezellige avond. Op 13 januari 2010 afgesproken bij Mytilini te Duiven. Daar kan van een Grieks buffet genoten worden. Bijgaande "warme" plaatjes zijn van die koude winteravond